Augusts, septembris – laiks, lai iegādātos auto 2018-07-30

Noteikti daļa no Jums varētu piekrist, ka cilvēki pārsvarā nomaina savus vecos auto pret jaunākiem tieši gada siltajos mēnešos: maijā, jūnijā, jūlijā, augustā, septembrī. Protams, neizpaliek arī tie, kas auto iegādājas ziemā. Varētu rasties jautājums: “Kāpēc?” Ziemā cilvēki izbraukumos dodas retāk, līdz ar to nav vajadzības pēc jauna auto, savukārt gada siltie mēneši ir laiks, kad ļaudis labprāt dodas  izbraucienos ar saviem tuvajiem, un ir lieliski, ja ceļojumā vari doties ar jaunu auto.

Ņemot vērā to, ka pie mums automašīnas tiek piedāvātas ļoti plašā klāstā, tad tās iegāde varētu radīt ne mazums stresa, jo taču ikviens no mums vēlas izdarīt pareizo izvēli – atrast tādu auto, kurš nebūs 6 dienas nedēļā jātur servisā.

Ko iegādāties labāk – jaunu vai lietotu auto?

Viss ir atkarīgs no Tavām iespējām un finansēm. Šeit ikviens var uzdot sev jautājumu: “Cik daudz naudas es varu atļauties iztērēt auto iegādei?”

Ja Tava finansiālā situācija to atļauj un ja patiešām to vēlies, tad iegādājies jaunu auto, bet vispirms iesakām rūpīgi apdomāt, vai tas vispār ir vajadzīgs – varbūt izdevīgāk ir iegādāties auto, kas ir 1 – 5 gadus vecs un kas no Tevis neprasīs žūksni naudas.

Lietotu un jaunu automašīnu riski

Ir jāapzinās, ka, iegādājoties lietotu auto, pastāv dažādi riski. Pirmkārt, iegādes brīdī nav iespējams noteikt visus mašīnas defektus (arī pat tad, ja auto tiek veikta diagnostika). Vairums tehniskas problēmas varēsi atklāt tikai tad, kad šo mašīnu būsi iegādājies un kādu laiku jau lietojis. Protams, šādas problēmas var arī nebūt, bet atceries, ka vienmēr pastāv risks. Jebkura lietota auto pirkšana ir gluži kā loterija. Var paveikties, bet var notikt arī pretējais – nepaveikties.

Viens no svarīgiem faktoriem, iegādājoties lietotu auto, ir tās nobraukums. Neviens nav un nevar būt pilnībā pārliecināts par auto patieso nobraukumu. Kāpēc lietotiem auto vispār koriģē nobraukumu? Atbilde ir vienkārša: jo mazāks nobraukums, jo augstāka cena (izdevīgāk auto pārdevējam) un nepieciešams īsāks laiks, lai to pārdotu. Savukārt pircējam var šķist, ka auto ar mazāku nobraukumu ir daudz labākā tehniskā stāvoklī. Ko Tu iegādātos labāk: auto ar 250 000 km nobraukumu vai 350 000 km? Droši vien ar 250 tūkstošiem kilometru, bet varbūt patiesībā auto, kam tiek uzrādīts nobraukums 250 tūkstoši km, reālais nobraukums ir 400 tūkstoši. Šeit var vēlreiz atkārtot to, ka lietota auto iegāde ir kā loterija – paveiksies vai nē!

Varētu šķist, ka jaunam auto taču nav nekādu risku.  Tie, protams, ir daudz mazāk nekā lietotai automašīnai, bet tomēr pastāv. Jaunam auto pirmajos ekspluatācijas gados pēc iegādes notiek straujš vērtības kritums. Ja vēlēsies pārdot šo auto aptuveni pēc gada no iegādes brīža, tad noteikti pazaudēsi kaudzi naudas, jo auto vairs neskaitīsies jauns – tas tiks pieskaitīts pie lietotām automašīnām.

Lietotu un jaunu automašīnu priekšrocības

Zemāka cena nekā jaunai automašīnai, labāka komplektācija par daudz izdevīgāku cenu, lētas rezerves daļas, mazāki remonta izdevumi – galvenie ieguvumi, iegādājoties lietotu auto.

Auto rūpnīcas garantija, nekāda auto nobraukuma un nolietojuma, perfekts tehniskais stāvoklis – galvenie ieguvumi, iegādājoties jaunu auto. Protams, ir arī citi dažādi ieguvumi, salīdzinot ar lietotu auto, bet pirms apsver domu par jauna auto iegādi, padomā, vai tas tiešām ir vajadzīgs; varbūt šo naudu ir vērts ieguldīt pavisam kur citur. Atceries, ka mūsdienās vairs nav jāpaļaujas tikai uz sevis iekrāto, jo teju ikviens var aizņemties kādu no auto kredītiem, kurus piedāvā dažādas kompānijas, tāpēc, ilgi nedomādams, apskati sev izdevīgāko kredītpiedāvājumu un dodies pēc jauna auto, lai pavisam drīz varētu doties kādā vasarīgā izbraucienā ar saviem mīļajiem – ģimeni, draugiem vai citiem tuviem radiem.