Ko darīt un kur atpūsties augustā? 2019-08-07

Lai arī kā to negribētos atzīt, pavisam straujiem soļiem tuvojas rudens, kas līdz ar sevi atnes lietainas dienas un tumšus, drēgnus vakarus. Ir tikai augusta sākums, tāpēc vēl var paspēt izbaudīt to, ko sniedz vasara. Ko darīt un kur labāk atpūsties, lai augustu varētu uzskatīt par labāko vasaras mēnesi, neskatoties uz vēsajiem laika apstākļiem?

Dodies uz mežu sēņot kopā ar ģimeni vai draugiem

Gaileņu mērce, apšu beku zupa vai baraviku mērce… Piekritīsiet, ka tās būs lieliskas un gardas pusdienas ģimenes lokā. Būs vēl patīkamāka garša, ja uz mežu pēc sēnēm dosieties paši, jo neapšaubāmi pašu lasītais vai izaudzētais vienmēr garšo labāk. 

Otrkārt, sēnes tirgū vai lielveikalā izmaksā krietni dārgāk nekā sagādātās pašu spēkiem, tāpēc, dodoties uz mežu pašiem, varēsiet samazināt savas ikmēneša izmaksas. 

Gadījumā, ja sēnes nekādi neietilpst Tavā ēdienkartē, salasi un pārdod tās! Ir tik daudz cilvēku, kuriem brīvais laiks ir pavisam svešs jēdziens, un viņi no Tevis labprāt nopirks sēnes, lai taupītu savu dārgo laiku.

Dodies uz mežu sēņot

Apmeklē pilsētas svētkus

Nereti jūlijs un augusts tiek dēvēts par kāzu mēnešiem, taču tas arī ir laiks, kad pilsētas svin savus svētkus. Parasti lielākā daļa pasākumu un koncertu šādos svētkos ir pieejami bez maksas, tāpēc lieki tēriņi noteikti neradīsies, ja vien neizlemsi aizrauties ar kādām īpašām aktivitātēm, piemēram, karuseļu izbraucieniem. 

Protams, neatņemama ikvienu svētku sastāvdaļa ir tirdziņi, kuros nereti var iztērēt kaudzi naudas, pašam nepamanot. Lai tā nenotiktu, mēs iesakām pēc iespējas mazāk doties tirdziņos ar skaidru naudu, paturot to savā kontā, jo 90% gadījumu tirgotāji nedod iespēju norēķināties ar bankas karti, kas varētu samazināt tēriņus. Pretējā gadījumā tēriņu apjoms var krietni pieaugt, kas var radīt nepieciešamību aizņemties kādu no kredītiem, jo līdz nākamajai algai "izdzīvot" vairs nebūs iespējams. Protams, reizēm šādos tirdziņos var iegādāties samērā vērtīgas lietas, kas attaisno paveiktos tēriņus. 

Lai arī liela daļa pilsētu savus svētkus ir aizvadījušas, ir vietas, kur tie tiks svinēti, piemēram, Rīgā, Ludzā, Preiļos u.c., tāpēc dodies uz sev tuvāko pilsētu, lai izbaudītu visu, ko tā sniedz!

Dodies "mazā" ceļojumā jeb izbraucienā

Kopā ar cilvēkiem, kas spēj tavā dzīvē ienest prieku, var doties uz jebkuru pasaules malu. Ja ir īstie cilvēki blakus, nevajag doties kilometriem tālu, lai labi pavadītu laiku. Paņemat teltis un dodaties tur, kur sirds vēlas un kur vēl neesat pabijuši, ko pēcāk varēsiet saukt par "mazo" kopīgo ceļojumu. Latvijā ir gana daudz skaistu vietu, kuras nav apskatītas. 

Protams, šāds izbrauciens var sagādāt zināmus naudas izdevumus, jo gan par telts, gan par ceļa izdevumiem, gan ēdienu būs jāmaksā, tāpēc gadījumā, ja nauda pietiek tikai rēķinu apmaksai, varbūt ceļojums nav tas piemērotākais laika pavadīšanas veids?! 

Atrodi sev, savai ģimenei un draugiem vistīkamāko laika pavadīšanas veidu, lai varētu teikt, ka augusts bija patiesi skaists un brīnišķīgs!