Mājokļa remonts ar ierobežotu budžetu 2019-03-14

Ir pavasaris. Mostas ne tikai daba, bet arī cilvēki, viņu enerģija, drosme un iedvesma. Pavasara saulainais laiks liek cilvēkiem darboties produktīvāk un uz dzīvi skatīties no pavisam cita skatu punkta. Brīdī, kad cilvēks gūst jaunu enerģiju, viņš vēlas ieviest jaunas pārmaiņas savā dzīvē. Kāpēc tās nesākt ar mājokļa remontu? Protams, kurš gan nesapņo par jaunu virtuves, guļamistabas vai vannas istabas remontu?! Taču viss tiek gandrīz nocirsts kā ar nazi, kad aizdomājamies par mūsu rīcībā esošajiem finanšu līdzekļiem. Kā izremontēt mājokli ar ierobežotu budžetu tā, lai remonts izskatītos labi un kvalitatīvi, nevis pa lēto?

Iespēju robežās dari pats!

Lai uzsāktu remontu, ir jāatbrīvojas no vecajām tapetēm, flīzēm, lamināta, linoleja un citiem vecajiem apdares materiāliem. Šis darbs neprasa īpašas zināšanas, tad kāpēc to nedarīt pašam? Vienīgais, ko iztērēsi, būs Tavs laiks.

Mūsdienās internetā iespējams atrast teju vai visu - populārajā Youtube varam ne tikai skatīties smieklīgus videoklipus, bet vērot arī izglītojošus video - ēst gatavošanas pamācības, augstākās matemātikas uzdevumu risinājumus un, protams, remonta pamācības. Nevajadzētu aizmirst arī par televīzijas raidījumiem, kas parāda, kā pavisam mazas telpas var pārvērst līdz nepazīšanai.

Protams, ne visu vienmēr vajag mācēt un zināt. Ja zini, ka elektrība un viss, kas ar to saistīts, nav Tavs lauciņš, izmanto elektriķa pakalpojumus. To pašu var attiecināt uz ūdens caurulēm un citiem sarežģītiem darbiem. Varbūt ir vērts samaksāt zinošam speciālistam uzreiz nekā tērēt savu laiku un resursus, ja neesi pārliecināts par savām spējām, jo atceries, ka skopais maksā divreiz!

Pirms uzsāc remontu - sadali budžetu!

Pirms sāc iegādāties jaunās un nepieciešamās remonta preces, pārdomā savu budžetu - mēģini saprast, cik daudz naudas Tev ir, lai varētu plānot, kam atvēlēt mazāk, kam - vairāk. Noteikti pievērs uzmanību logiem, durvīm un radiatoriem, kas ir īpaši svarīgi, jo ziemā logi un durvis var radīt lielus siltuma zudumus. Varbūt ir laiks tos nomainīt?

Mēbeles - izmest vai atjaunot?

Reizēm cilvēki veic pārsteidzīgus lēmumus it visā, vispirms darot un tikai pēc tam domājot. Pirms izmet vecās mēbeles, pārdomā vairākas reizes, vai tiešām tas ir tas, kas vajadzīgs, lai vēlāk nenāktos nožēlot! Atceries, ka nogādāt izgāztuvē sev nevajadzīgo varēsi jebkurā laikā!

Lai uzsāktu jaunu dzīvi, ne vienmēr vajag atbrīvoties no visa vecā un liekā. Ja Tavā īpašumā mēbeles ir labā stāvoklī un ja Tev viņas vienkārši ir apnikušas, kāpēc tās neatjaunot? Nepārkrāsot? Pārkrāso savas durvis un pavisam drīz Tu sapratīsi, ka Tavas neizskatīgās durvis tagad izskatās pat ļoti pievilcīgi!

Lieliska alternatīva mēbeļu atjaunošanai ir to pārdošana. Kāpēc gan nepārdot vecās mēbeles, kas ir labā stāvoklī, un par tām nesaņemt nelielu finansējuma daļu Tavām jaunajām mēbelēm?

Jaunas vai lietotas mēbeles?

Ja Tavs budžets to atļauj, protams, iegādājies tādas mēbeles, kādas vien Tava sirds kāro, taču šoreiz mēs runājam par to, kā uzlabot savu mājokli bez liekiem tēriņiem. Salīdzinoši bieži lietoto mēbeļu (jeb tā sauktajos second hand) veikalos var iegādāties sev nepieciešamo pat 2, 3 vai 4 reizes lētāk. Vai kvalitāte būs sliktāka? Protams, nē, ja izvēlēsies kvalitatīvu preci.