Pavasara ceļvedis visai ģimenei 2019-04-18

Aizvien vairāk par sevi liek manīt pavasaris, un asociācijas, kas rodas saistībā ar pavasara iestāšanos, visbiežāk ir patīkamas, gaišas un saulainas. Pavasaris liecina par vasaras tuvošanos un rosina cilvēkus domāt pozitīvāk, mostas daba un mostas cilvēki, tiek aizmirsts par aukstajiem un drēgnajiem ziemas vakariem, kas nereti rada smagnējas un nospiedošas sajūtas.

Ne velti pavasaris tiek dēvēts par atmodas gadalaiku, tāpēc ir īstais laiks paskatīties uz dzīvi no cita, daudz pozitīvāka skatu punkta, tāpēc gribētos teikt, ka pavasaris ir īstais laiks izbraucieniem ar ģimeni ārpus mājām.  

SPA atpūta Latvijā, Igaunijā vai Lietuvā

Lai arī pavasaris mums saistās ar saules stariem un siltumu, tas tomēr ir viltīgs gadalaiks, un var gadīties, ka uzturēšanās ārpus telpām beidzas ar smagu un nepatīkamu saaukstēšanos, jo imūnsistēma pēc garajiem ziemas mēnešiem nereti ir novājināta, tāpēc arvien vairāk cilvēku izvēlas atpūsties tādās vietās, kur var ļauties gan pavasara svaigajam gaisam, gan siltām iekštelpām. Viens no šādiem risinājumiem ir SPA.

SPA atpūta viesnīcā ir viens no populārākajiem brīvdienu pavadīšanas veidiem pavasaros, jo tas palīdz relaksēties un atbrīvoties no ikdienas stresa, tajā pašā laikā lieliski pavadot nedēļas nogali ar ģimeni. Pastaiga gar jūru, SPA, nakts viesnīcā, brokastis numuriņā… Skan vilinoši, vai ne?

Zooloģiskais dārzs un dabas parki

Rīgas Zooloģiskais dārzs ir atvērts apmeklētājiem visu gadu, tāpēc tā būs ideāla vieta, kur doties pavasarīgā atpūtā ar ģimeni. Arī dzīvnieki sajūt patīkamās pavasara vēsmas un siltos saules starus, tāpēc vērot dzīvniekus šajā laikā ir pavisam aizraujoši.

Noteikti neizpaliek arī dažādi dabas parki un takas, kuri apbur ikvienu ar savu pavasarīgo dabu un ļauj aizmirst par ikdienas problēmām un stresu. Latvijā ir neskaitāmi parki, un katrs no tiem ietver sevī savas īpatnības un vērtības. Ir tik patīkami vērot, kā zied pirmie pavasara ziedi un plaukst pumpuri, kas var sniegt spēku un enerģiju visai atlikušajai nedēļai.

Jūras šarms un burvība

Lai arī kādam šķiet, ka pavasaris nav tas piemērotākais laiks, lai atrastos jūras krastā, jūra tomēr spēj sniegt patīkamu relaksāciju. Piekritīsiet, ka vārdos neaprakstāmie saullēkti un saulrieti, zilā debess un patīkamā priežu smarža spēj savaldzināt jebkurā gadalaikā, pat ziemas aukstākajās dienās.

Jūra, saulriets, ugunskurs un uz tā pagatavota zupa - kas var būt labāks? Nav vajadzības doties meklēt sirds aizkustinošus mirkļus ārpus Latvijas tūkstošiem kilometru attālumā, jo patiesībā patīkamus momentus nodrošina arī pašmāju daba un tās burvība.

Jaunu pilsētu apskate

Pateicoties pavasara burvībai, arvien vairāk pilsētu kļūst saistošākas tūristu acīm. Šoreiz mēs nerunājam par Parīzi, Barselonu, Briseli vai Romu, bet gan par mūsu pašmāju lieliskajām pilsētām.

Pavasarī, kad mostas daba, katrai Latvijas pilsētai piemīt savs šarms, tāpēc nosaukt konkrētu vietu, kurp vajadzētu doties, ir neapšaubāmi sarežģīti. Ja arī šķiet, ka tuvākajā apkārtnē viss jau ir apskatīts, varbūt ir vērts doties uz tuvākajām kaimiņvalstīm - Lietuvu, Igauniju? Arī tur ir neskaitāmi fantastiskas vietas, kuras ikvienam vajadzētu redzēt!

Ieteikumi pavasara baudīšanai

Uzturoties dabā, noteikti ir jāizvēlas atbilstošs apģērbs, taču daudzi no mums šeit pieļauj lielas kļūdas, izvēloties pārāk plānu un nepiemērotu apģērbu! Pirms dodies laukā, padomā, vai Tavs apģērbs ir piemērots pavasarim!

Atpūtu lielākajai daļai cilvēku ietekmē viņu finansiālais stāvoklis, jo ne vienmēr tas ļauj mums realizēt visus savus sapņus un ieceres, tāpēc varbūt ir vērts ieskatīties salidzini24.lv kredītu salīdzināšanā?