Veidi kā ietaupīt uz vasaras izklaidēm 2018-05-18

Vasara jau vairs nav aiz kalniem, un tādas izpriecas kā pikniks, peldēšana, laivošana, makšķerēšana, riteņbraukšana, ceļojumi, izbraucieni ar ģimeni un/vai draugiem iegūst aizvien lielāku popularitāti. Bieži vien šīs izklaides var prasīt lielu daļu no finansēm, tāpēc ir svarīgi pārdomāt savus tēriņus (saprast, kā tērēt mazāk), lai izveidotu ietaupījumus, kas varētu piepildīt kādu sen iecerētu sapni.

Lieto vietējo pārtiku un palielini savus ietaupījumus

Vasara mums sniedz daudz priekšrocību. Pirmkārt, lielākai daļai privātmāju iedzīvotājiem ir savs piemājas dārzs, arī dzīvokļu īpašnieki ne ar ko neatšķiras, jo daļai no viņiem noteikti ir savi dārziņi, kur iespējams iegūt sevis audzētu produkciju, sākot no dažādām ogām, augļiem un beidzot ar visdažādākiem dārzeņiem.

Otrkārt, pastāv iespēja iegādāties pārtiku tirgū no mūsu vietējiem zemniekiem par daudz zemāku cenu nekā, piemēram, ziemā. Tirgū iespējams iegūt preces ne tikai par zemāku cenu, bet arī daudz kvalitatīvākas nekā, piemēram, lielveikalos.

Treškārt, ikvienam no mums tiek dota iespēja doties uz mežu un salasīt dažādas ogas un sēnes. Protams, kāds varētu teikt, ka sēņu laiks vēl nav sācies, bet laiks skrien ātri, un tas jau ir pavisam tuvu.

Ceturtkārt, ja esi makšķerēšanas cienītājs un Tev garšo zivis, dodies uz tuvāko upi, ezeru vai dīķi – tā ne tikai Tu lieliski pavadīsi laiku, bet arī iegūsi lielisku pārtiku. Zivīm piemīt daudz veselībai vajadzīgu īpašību. Zinātnieki ir pierādījuši, ka cilvēki, kas savā uzturā regulāri lieto zivis, daudz retāk slimo ar dažādām sirds slimībām.

Automašīnu nomaini pret velosipēdu

Tas ir skaidrs, ka ar katru gadu aizvien vairāk un vairāk uz ielām pavasara un vasaras sezonās mēs varam redzēt velosipēdistus – daudzi no viņiem dodas uz darbu, skolu, veikalu, bet citi varbūt vienkārši vēlas uzlabot savu veselību, jo patiesībai riteņbraukšanai ir ļoti daudzi plusu.

Riteņbraukšana ne tikai uzlabos Tavu fizisko un garīgo veselību, bet arī palīdzēs izveidot uzkrājumus. Padomā, cik daudz varēsi ietaupīt, ja uz darbu dosies ar velosipēdu! Domājams, ka šī ietaupītā summa varētu būt diezgan iespaidīga, kuru pēc tam varētu tērēt vasarīgām izklaidēm, piemēram, ceļojumam, vai kādam sen kārotam sapnim.

Izbaudi ceļojumus pa Latviju

Nav nekāds noslēpums, ka liela daļa no mums sapņo doties ceļojumā uz kādu no siltajām zemēm: Kanāriju salām, Spāniju, Portugāli, Grieķiju… Tā varētu turpināt ilgi. Tomēr par mūsu zemi – Latviju – lielākā daļa aizmirst. Kāpēc doties citur, ja arī pie mums Tu vari baudīt skaisto un silto laiku, tādā veidā ietaupot lielus naudas līdzekļus!?

Latvijā ir daudz skaistu vietu, kuras noteikti Tu nemaz neesi apskatījis – Ventas rumba, Aglonas bazilika, Mežotnes pils, Turaidas muzejrezervāts, Daugavpils cietoksnis, Bauskas pils u.c.

Ja dosies uz kādu no citiem Latvijas novadiem, Tu būsi ne mazāk atpūties kā ārzemēs. Maz ticams, ka visu Latviju jau esi apceļojis un ka visus apskates objektus esi jau redzējis.

Iesakām doties arī uz tuvākajām kaimiņvalstīm: Igauniju un Lietuvu, kas ir bagātīgu ainavu un tūrisma objektu bagātas. Atceries, ka nevajag "skriet" tūkstošiem kilometru prom no mājām, lai apskatītu ko iespaidīgu!

Rīko svinības pie dabas un samazini savus tēriņus

Kāpēc svinēt dzimšanas dienu vai citus nozīmīgus svētkus dārgos restorānos, bāros, naktsklubos, ja vasara mums sniedz iespēju rīkot tos pie dabas? Naktsklubus un dārgus restorānus atstāj ziemai!  Ziemas periods Latvijā ir salīdzinoši garš, un izballēties naktsklubos un dārgos restorānos vēl paspēsi.

Sarīko ar saviem draugiem ballīti pie ezera, upes vai jūras ar pašu gatavotiem kokteiļiem, kas būs ievērojami lētāki par iegādātajiem klubos vai bāros. Turpat blakus varat uzcelt teltis, kas izmaksās noteikti desmit reižu mazāk nekā nakts viesnīcā.

Ietaupījumus izmanto sava sapņa piepildīšanai

Jebkurā vecumā ikvienam no mums ir savas vēlmes, ieceres un sapņi – varbūt kāds sapņo par jaunu dzīvokli, cits par ceļojumu, bet vēl kāds – par jaunu automašīnu. Iespējams, ka iekrātā nauda no vietējās pārtikas lietošanas, došanās uz darbu ar velosipēdu un ballīšu rīkošana pie dabas būs lieliska pirmā iemaksa kādam sen kārotam sapņa piepildījumam. 

Ikviens no mums gribētu piepildīt visas savas vēlmes, bet ir skaidri saprotams, ka ne vienmēr tas būs iespējams – nauda diemžēl mums ir tik, cik ir. Šādā gadījumā nevajadzētu aizmirst par salidzini24.lv populārāko kredītu salīdzinājumu, kas iespējams palīdzēs Tev atrast piemērotāko aizdevumu. Protams, pirms aizņemies, izvērtē, vai spēsi atmaksāt aizdevumu norādītājā laikā.

Svarīgi ir realizēt savus sapņus, jo tikai tādā gadījumā cilvēka dzīve būs laimīga, pilnvērtīga un jēgpilna.